Op zoek naar
nieuwe energie?

Laat je inspireren, motiveren en bijscholen bij de INNOVATORS.
Bekijk het aanbod

Wat zijn de voordelen?

We bieden trainingen en workshops die perfect zijn ter inspiratie of ter nascholing.
Daarnaast bieden we zelfs twee volwaardige opleidingen.
Locatie

Op school, in het Onderwijs Experience Center, of beiden.

Duidelijke prijs

Trainingen kosten € 150 p.p. Workshops v.a. € 495 p.s.

Flexibel

De inhoud wordt in goed overleg met jou afgestemd.

Certificaat

Na afronding ontvang je een officieel INNOVATORS-certificaat.

Kennisdeling

Leer ook van elkaar door het contact met docenten van andere scholen.

Academy

Met elke training, workshop of opleiding krijg je ook toegang tot de jaarlijkse Academy!

Workshops

Je gaat zelf hands-on aan de slag met een door jouw gekozen thema. Samen met jou wordt er een specifieke richting gekozen binnen dit thema. Een workshop heeft een vaste prijs, ongeacht het aantal deelnemers! Daarnaast komen we deze altijd verzorgen bij jou op school!
PO/VO/MBO

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid gaat over alle vaardigheden en kennis die je nodig hebt om je in de huidige samenleving te kunnen redden. De vier kerncomponenten zijn: ICT Basisvaardigheden, Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking.

VO

Informatica

Informatica is een vakgebied dat zich op allerlei manieren met computers bezighoudt. Daarnaast beslaat informatica het beheren en manipuleren van gegevens (data) zodat anderen er gemakkelijk mee kunnen werken. Je leert hands-on over de werking van technologie.

PO/MBO

Typevaardigheid

Het nut van goede typevaardigheid wordt vaak onderschat. Waarom is dit toch zo belangrijk? En hoe word je dan in 15 weken typevaardig met 10 vingers, zonder te kijken? In deze workshop nemen we je mee in de typedidactiek en maak je zelf een vliegende start.

PO/VO

Educatief spelen

In deze workhop ga je aan de slag met educatief speelgoed zoals de B-bot, Osmo, Marbotic, Dash & Dot en Gravitrax. Je gaat zelf ervaren hoe leuk lesgeven kan zijn en hoe je dit speelgoed in verschillende lessen kunt toepassen.

MBO

Rekenen

In deze rekenworkshop ga je hands-on aan de slag met rekendidactiek en prikkelende rekenproblemen. Daarnaast ga je ervaren hoe leuk het is om les te geven met gethematiseerd rekenen aan de hand van de nieuwe rekeneisen in het mbo.

PO/VOMBO

Reflectie & feedback

Samen de kwaliteit van lesgeven verhogen met behulp van video, reflectie en feedback? In deze workshop gaan we in een beveiligde omgeving video-opnames van lessen vastleggen en passen we hier zelfreflectie op toe.

VO

Geschiedenis

In deze geschiedenisworkshop gaan we aan de slag aan de hand van de methode Tijd voor Geschiedenis. We nemen je mee in een zelfgekozen thema en gaan dat samen verder uitdiepen. Perfect ter bijscholing van jouw sectie.

PO/VO/MBO

Robotics

Hoe gaaf zou het zijn om echte robots in de klas te hebben? In deze workshop komen we langs met échte sociale robots zoals Robin, Nao en Lucki. Laat je inspireren over hoe robots over enkele jaren het onderwijs zullen verrijken.

VO/MBO
Burgerschap & Maatschappij

Je maakt een reis door wereldwijde onderwerpen en tijdsperioden aan de hand van maatschappelijk actuele thema’s. Jij kiest de invalshoek: oriëntatie, aardrijkskunde, geschiedenis en/of actualiteit.

Trainingen

Hands-on en no-nonsense. Perfect om jezelf bij te scholen. Laat je inspireren!
PO/VO/MBO

Digitale fitheid

Digitale Fitheid biedt een omgeving waar leraren kunnen werken aan hun digitale fitheid. De nadruk ligt op bewustwording en vaardigheden die nodig zijn om digitaal fit(ter) te worden en te blijven.

PO/VO

Leermiddelenbeleid

Het leermiddelenbeleid verbindt de leeractiviteiten van leerlingen op school en thuis met de onderwijskundige visie van de leerkracht en de school. Ga hands-on aan de slag met deze training.

PO/VO/MBO

Gamification Onderwijs

Welke ‘game-mechanics’ zijn er en welk effect hebben ze op onze de motivatie en participatie van jouw leerlingen. Leer hoe je ze in kunt zetten in jouw klas, om ze ook dáár nog beter uit te dagen.

PO/VO/MBO

Slimmer werken

Onderwijsprofessionals leren de balans vinden tussen werkdruk, ambities en rust. Draai aan twee belangrijke knoppen: het vergroten van het werkplezier en het verlagen van de werkdruk.

PO/VO/MBO

Virtual Reality

Virtuele werelden zijn dichterbij dan ooit en bieden waanzinnige kansen voor het onderwijs. Laat je inspireren en verwonderen over hoe ook jij met speels gemak VR kan toepassen in jouw klaslokaal!

PO/VO

Alle leerlingen bij de les

Onderwijs in de 21e eeuw vraagt om meer dan lesgeven uit boeken. Denk aan de inzet van ICT en aan nieuwe tools waarmee je de lesstof op een aansprekende manier kunt presenteren.

PO/VO/MBO

Blended Learning

De spaarzame momenten samen met je leerlingen door slimme technologie nog waardevoller inzetten!

PO/VO/MBO

Digibord & Touchscreen

Samen de kwaliteit van lesgeven verhogen met behulp van het digitale schoolbord.

PO/VO

Flipping the classroom

Het omdraaien van de traditionele locaties en momenten waarop uitleg en verwerking plaatsvinden.

Opleidingen

We bieden ook uitgebreide opleidingen aan om jou en jouw team écht te specialiseren.

Opleiding tot Onderwijskundig ICT'er

Wil je zelf het schoolproces koppelen aan ICT middelen en je collega’s hierbij coachen en ondersteunen? Wordt dan onderwijskundig ICT’er.

  • 8 dagdelen, 120 SBU
  • Op locatie (Reeuwijk, ZH)
  • € 1795 p.p. (ex BTW)

Verankering Digitale Geletterdheid

Is het voor jouw school ook een uitdaging om grip te krijgen op digitale geletterdheid en wil je een efficiënte en gefundeerde uitrol van dit leergebied? We ondersteunen je hierbij.

  • 4 dagdelen, 40 SBU
  • Op school
  • € 3.500 per traject/school (ex. BTW)

Zit de perfecte training er niet tussen?

Laat het ons weten. Dan gaan we voor je aan de slag!
Zeg het maar

Contact

Vragen? Opmerkingen? Tips? Laat het ons weten!