Ga naar de inhoud

Flipping the classroom

Flipping the classroom staat voor een bredere innovatie in het delen van kennis. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om opnieuw na te denken over de manier waarop we willen leren. De noodzaak om kennis alleen te delen als leerling en docent fysiek in dezelfde ruimte zijn, is verdwenen. Voor een flipped classroom is video cruciaal. De leerling krijgt zo de mogelijkheid om de instructie van de docent in eigen tijd en tempo meerdere malen te bestuderen.

*Training gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. Bij minder dan 15 deelnemers kan de training in overleg doorgang vinden met een iets hogere per persoonsprijs.

Prijs

per dagdeel, v.a.

€150,- p.p. (inclusief btw en lunch)*

Inhoud

In de training wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Het hoe en waarom van flipping the classroom.
  • Voorbeelden uit de praktijk: Hoe gebruiken docenten flipping the classroom al op dit moment? ICT-toepassingen die hierbij nodig zijn, zoals screencasts, interactieve video’s, delen van video’s.
  • Hoe weet je als docent welke leerling jouw video-instructie bekeken en begrepen heeft?
  • Welke stappen zet je om met flipping the classroom te kunnen beginnen?

Je gaat naar huis met een duidelijke hand-out, met daarin de belangrijkste informatie op een rijtje.

De training nader bekeken

De technologie waarmee (instructie) video’s te maken zijn, is de afgelopen jaren zeer toegankelijk en betaalbaar geworden. De focus van de creaties komt daarmee te liggen waar hij moet liggen: bij de inhoud van de video’s en de manier waarop deze het leerproces kunnen verbeteren. In deze workshop voor zowel basisschool als voortgezet onderwijs docenten, krijg je les van een ervaren producent van instructievideo’s in het ontwerpen, produceren en delen van je eigen video’s. Je leert om in korte tijd de juiste ICT-toepassingen te gebruiken en denkt na over verschillende manieren waarop je de video’s in je onderwijs kunt gaan gebruiken.

Scope

Video is een fantastisch presentatiemiddel om leerlingen zelf kennis te laten creëren vanuit de gedachte van Aristoteles: “hij die doceert, leert zelf het meeste!”. Het maken en delen van instructievideo’s leer je het beste door er zelf eentje te maken. Het doel van deze workshop: hands-on aan de slag!

Op locatie: Onderwijs Experience Center

Op deze locatie in Utrecht (Reykjavikstraat 1) zijn diverse zalen te vinden die gebruikt kunnen worden en hebben we altijd voldoende koffie, thee en broodjes klaar staan om je in de watten te leggen tijdens deze training.

Parkeren kan in Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum aan de Grauwaartsingel 1a. Je krijgt van ons na de training een uitrijkaart. Station Utrecht Leidsche Rijn ligt vrijwel naast het Experience Center. Beiden zijn op 2 minuten loopafstand.

Ik wil meer informatie!

INNOVATORS
Bieslook 2E
6942 SG Didam
Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg ons via de volgende kanalen:

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle updates!


© 2024 INNOVATORS Gerealiseerd door: BIG FAT Internet