Ga naar de inhoud

Leermiddelenbeleid

Het leermiddelenbeleid verbindt de leeractiviteiten van leerlingen op school en thuis met de onderwijskundige visie van de leerkracht en de school. Naast onderwijskundige aspecten, speelt ook de bedrijfsvoering een rol: wat kost het, welke ICT-voorzieningen hebben we (nodig) en hoe bewaken we de aansluiting bij ons professionele niveau? De training Leermiddelenbeleid zorgt dat je antwoord krijgt op al deze vragen.

*Training gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. Bij minder dan 15 deelnemers kan de training in overleg doorgang vinden met een iets hogere per persoonsprijs

Prijs

per dagdeel, v.a.

€150,- p.p. (inclusief btw en lunch)*

Inhoud

Het gaat bij leermiddelenbeleid niet alleen om wat er nodig is of hoe het wordt gebruikt, maar vooral om de vraag: waarom kiezen we dit en hoe past dit in de ontwikkelingen van onze school? Daarbij zijn de visie van de school en de onderwijsdoelen de voornaamste uitgangspunten. De samenhang tussen de externe ontwikkelingen en interne behoeftes en ambities is soms ver te zoeken, met als gevolg dat de schoolleiding en het docententeam langs elkaar heen praten. Let wel: het effect van goed leermiddelenbeleid op leerresultaten is belangrijk, maar relatief beperkt. Veel groter is het effect aan de procesmatige kant van een onderwijsinstelling: een goed opgezet leermiddelenbeleid draagt in grote mate bij aan een helder onderwijsbeleid en een verdere ontwikkeling van de school.

In deze training ga je aan de slag met het leermiddelenbeleid door een antwoord te zoeken op de volgende kernvragen: – Hoe vertalen we onderwijskundige visie naar de verschillende vakken en disciplines?

  • Welke randvoorwaarden zijn er op financieel en ICT-gebied, die invloed hebben op de beleidskeuzes?
  • Welke eisen stellen we aan de leermiddelen die onze school gebruikt en hoe combineren we dit met onze randvoorwaarden?

Je gaat naar huis met een heldere, doordachte visie op het concept leermiddelenbeleid; en een concrete aanzet tot je eigen leermiddelenbeleid. Je weet welke stappen je moet zetten om dit beleid verder te concretiseren, en wat daarvoor nodig is.

Op locatie: Onderwijs Experience Center

Op deze locatie in Utrecht (Reykjavikstraat 1) zijn diverse zalen te vinden die gebruikt kunnen worden en hebben we altijd voldoende koffie, thee en broodjes klaar staan om je in de watten te leggen tijdens deze training.

Parkeren kan in Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum aan de Grauwaartsingel 1a. Je krijgt van ons na de training een uitrijkaart. Station Utrecht Leidsche Rijn ligt vrijwel naast het Experience Center. Beiden zijn op 2 minuten loopafstand.

Ik wil meer informatie!

INNOVATORS
Bieslook 2E
6942 SG Didam
Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg ons via de volgende kanalen:

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle updates!


© 2024 INNOVATORS Gerealiseerd door: BIG FAT Internet