Ga naar de inhoud

Burgerschap & Maatschappij

Onder burgerschap verstaan we de manier waarop we met zijn allen deelnemen aan de maatschappij en die helpen vormgeven. Burgerschapsvorming brengt kennis, vaardigheden en houding bij die we nodig hebben om nu en later actief te kunnen meedoen in onze samenleving. In deze workshop houden we op speelse en interactieve wijze de spiegel voor op jouw school.

Prijs

per workshop, v.a.

€495,-

Inhoud

 

Elke school is anders en geeft op een eigen wijze invulling aan burgerschapsonderwijs. In overleg met de school wordt daarom de inhoud van de workshop bepaald. Wil je bijvoorbeeld inzoomen op bepaalde thema’s of bijvoorbeeld de actualiteit, of juist meer de nadruk leggen op een stukje didactiek?

Een workshop zal echter altijd dezelfde kenmerken hebben: het is interactief en kijkt naar de kennis en vaardigheden van de docenten op school. Want wat is nou eigenlijk ‘goed burgerschap’ en zijn wij zelf als volwassenen eigenlijk wel ‘goede burgers’?

 

Naast het behandelen van een specifiek maatschappelijk thema, kunnen we dus ook de nadruk leggen op het burgerschapsonderwijs op school. Veel docenten die burgerschap geven zijn hier namelijk niet expliciet voor opgeleid. Vaak geeft dit mooie situaties omdat er heel praktisch naar de materie wordt gekeken, maar toch geeft dit ook vaak hulpvragen. Die gaan dan vooral over hoe bepaalde onderwerpen didactisch het best kunnen worden aangesneden. Daar hebben wij didactische tips voor ontwikkeld: concrete tips die aansluiten bij bepaalde thema’s of specifieke vragen. In deze tips adviseren wij over hoe een vraag of onderwerp het best besproken kan worden, hoe je iets op de juiste manier introduceert of waar je als docent bijvoorbeeld op moet letten bij het evalueren of bespreken.

Bij jou op school

Het gemak van jouw eigen school is natuurlijk onovertroffen, daarom komen we de workshop graag bij jou verzorgen. Jij bepaalt zelf wie en hoeveel mensen er bij aanwezig mogen zijn. Heb je de workshop met goed gevolg afgerond, dan ontvang je van ons een (digitaal) certificaat na afloop. Dit geeft ook recht op deelname aan de jaarlijkse Academy!

Ik wil meer informatie!

INNOVATORS
Bieslook 2E
6942 SG Didam
Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg ons via de volgende kanalen:

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle updates!


© 2024 INNOVATORS Gerealiseerd door: BIG FAT Internet