Ga naar de inhoud

Typevaardigheid

Hoe word je typevaardig? Zijn daar bepaalde trucjes voor? En wat zijn andere voordelen van een goede typevaardigheid naast het gebruik van het toetsenbord zelf? In deze workshop maken we van jou een echte typedocent en maak je zelf een start met 10 vingers blindtypen, voor zover je dat nog niet kon natuurlijk.

Prijs

per workshop, v.a.

€495,-

Inhoud

In deze workshop maken we van jou een echte typedocent. We gaan in op de didactiek achter het typen waarbij we je een inkijkje geven in proprioceptie en jouw eigen cognitieve vermogen. Daarbij kijken we ook naar enkele onderzoeken die uitgeverij Instruct in samenwerking met de Radboud Universiteit en Het Centraal Bureau Typevaardigheid (CBT) gedaan heeft en gaan we aan de slag met het boek ‘Typevaardigheid de baas’ van Joeke Spierings, die al jarenlang haar eigen typeschool heeft.

Verder gaan we daarna uiteraard veel zelf oefenen. Zowel oefenen om sneller te typen, als oefenen om foutlozer te typen. beiden is namelijk even belangrijk. We gebruiken hiervoor het programma TypeWorld van Instruct. We verbinden hiermee direct de theorie aan de praktijk. Ook zullen we aan het eind kijken wie van de deelnemers het meest heeft opgestoken tijdens de workshop.

TypeWorld

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen en ze ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus. TypeWorld Kids staat midden in de belevingswereld van het kind, is zeer interactief en volledig online.

TypeWorld Kids bestaat uit twintig eilanden. Elk eiland bestaat uit een aantal dorpen die met wegen verbonden zijn. In het eerste dorp van elk eiland laat Monique in een instructiefilm zien, wat er gedaan moet worden, ze toont de juiste vingerzetting en moedigt aan. In de andere dorpen worden oefeningen gemaakt. Er zijn ook games om het uitdagend te maken. In het laatste dorp is er een test. Als die goed wordt afgerond, mag je naar het volgende eiland!

Bij jou op school

Het gemak van jouw eigen school is natuurlijk onovertroffen, daarom komen we de workshop graag bij jou verzorgen. Jij bepaalt zelf wie en hoeveel mensen er bij aanwezig mogen zijn. Heb je de workshop met goed gevolg afgerond, dan ontvang je van ons een (digitaal) certificaat na afloop. Dit geeft ook recht op deelname aan de jaarlijkse Academy!

Ik wil meer informatie!

INNOVATORS
Bieslook 2E
6942 SG Didam
Volg ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg ons via de volgende kanalen:

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle updates!


© 2024 INNOVATORS Gerealiseerd door: BIG FAT Internet