Workshop digitale geletterdheid

Workshop digitale geletterdheid

Wist je dat 65% van de leerlingen later een beroep krijgt dat nu nog niet bestaat? Digitale technologieën zijn vandaag de dag al onmisbaar in ons dagelijks werk én in ons leven. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering blijven doorgaan. Leerlingen (en docenten) klaarstomen voor de toekomst; dát is ons doel. Digitale geletterdheid helpt daarbij en wordt in de toekomst niet voor niets verplicht opgenomen in het curriculum. Maar waarom wachten? Begin met jouw eigen vaardigheden in deze workshop!
  • Leren
  • Doen
  • Ervaren
1 dagdeel

Uitbreiding naar meerdere dagdelen mogelijk.

Op school

Het gemak van jouw eigen school is natuurlijk onovertroffen.

v.a. € 495 per workshop (incl. BTW)

De workshop wordt op maat gemaakt.

Inhoud

Digitale vaardigheden op jonge leeftijd meegeven is een ‘must’. Door aparte leerlijnen op te stellen leren leerlingen (en docenten) op eigen kracht te functioneren in een samenleving en maatschappij waar digitale technologie en media een belangrijke plaats innemen. Het advies is om digitale geletterdheid als apart vak op te nemen in het curriculum. Digitale geletterdheid vraagt om een goede, gedegen en structurele aanpak en daarvoor is tijd en aandacht nodig. Maar het begint bij de docent!

Voorafgaand wordt met jullie afgestemd waar de behoefte ligt. Dat kan zijn globaal over één van de volgende vier domeinen:

  • ICT basisvaardigheden
  • Informatievaardigheden
  • Mediawijsheid
  • Computational thinking

Of er kan gekeken worden naar specifieke onderwerpen binnen één van deze vier domeinen. Zo kan er bijvoorbeeld voor kiezen om binnen het domein ICT basisvaardigheden een workshop speciaal over Microsoft Word 365 te laten gaan of bijvoorbeeld over Google Spreadsheets.

Vraag informatie aan:

Bij jou op school

Het comfort van jouw eigen school en klaslokaal is natuurlijk onovertroffen. Wij komen de workshop geven waar jij wilt. Zorg jij voor de koffie?

Certificaat na afloop

Heb je de workshop met goed gevolg afgerond, dan ontvang je van ons een (digitaal) certificaat na afloop. Dit geeft ook recht op deelname aan de Academy Experience!

Misschien toch liever één van onze andere workshops?

Contact

Vragen? Opmerkingen? Tips? Laat het ons weten!