Ontmoet & Ontwikkel

INNOVATORS Bieb Academy

Waar?

De nieuwe Bibliotheek
Stadhuisplein 101, Almere

Bereikbaarheid

De Nieuwe Bibliotheek is met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn diverse parkeergarages.

Wanneer?

Donderdag 16 november 2023
10.00 - 16.30 uur

Wie?

Voor directies, managers & medewerkers werkzaam bij bibliotheken.

Innovatie en inspiratie

De INNOVATORS Bieb Academy biedt een unieke combinatie van interactieve workshops, kennisdelen en nascholing door boeiende sprekers & experts. Er komen diverse vraagstukken aan bod zoals het integreren van digitale geletterdheid in de bibliotheek, het behouden van de aantrekkelijkheid en toekomstige vormgeving van de bibliotheek. Tevens bieden we praktische tips voor het werken met robots.

Het evenement is ook een gelegenheid voor 'quality time' met collega's en het uitbreiden van je netwerk. De dag staat garant voor waardevolle inzichten vanuit diverse invalshoeken.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de dag afgesloten met een verrassende eindshow. Welke dat is? Dat houden we nog even geheim. Mis het niet! Deelname is gratis!

Dit kun je verwachten:

  • Interactieve workshops door experts
  • Kennisdeling door interessante sprekers
  • Behandeling van diverse vraagstukken
  • Handvatten voor het werken met robots
  • Uitbreiding van je professionele netwerk
  • Verrijking van jouw kennis en inzichten
  • Volledig verzorgde lunch en borrel

Meld je nu alvast aan

Een greep uit het programma

Het volledige programma op 16 november wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het Nieuwe L@b

Ingrid Verwer, programmeur bij Het Nieuwe L@B neemt je mee op reis. Letterlijk, omdat je een rondleiding krijgt door het Nieuwe L@b in het prachtige pand van De Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein in Almere. Daarnaast zal ze meer vertellen over de ontwikkelingen binnen het L@b en hun nieuwste materialen demonstreren.
De Nieuwe Bibliotheek
CoderDojo

CoderDojo Nederland

In De Nieuwe Bibliotheek is CoderDojo regelmatig te vinden om kinderen te leren programmeren met programmeertalen zoals Scratch en Python. Marloes en Sanneke zijn actief in het bestuur van CoderDojo Nederland en zullen uitweiden over deze en andere activiteiten en ontwikkelingen bij CoderDojo!

Afsluiter: De BiebBoys

De Biebboys is een initiatief van bibliotheek Gelderland Zuid. Kees en Joran vormen samen het dreamteam achter de BiebBoys. Met behulp van een heel educatieteam maken ze video’s rond leesbevordering en digitale geletterdheid voor in de klas, inclusief een lespakket voor leerkrachten in het basisonderwijs. Laat je inspireren door de energie van de Biebboys tijdens de Academy!
Josee Huybers (1)

Hoe ziet het programma eruit?

Zodra het programma, of een deel ervan, bekend is zullen we dat publiceren op de evenementpagina. Houd er wel rekening mee dat er in aanloop van de Bieb Academy nog e.e.a. kan wijzigen.

Zijn er deelnamekosten aan verbonden?

Deelname aan de Bieb Academy is voorlopig kosteloos, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij een no-show (zonder afmelden) zijn we hoe dan ook genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Kun je er onverhoopt niet bij zijn? Meld je dan tijdig af via [email protected].

Wanneer ontvang ik een bevestiging?

Na aanmelden ontvang je per e-mail een bevestiging van deelname. In sommige gevallen belandt de bevestigingsmail in de spambox. Controleer deze dan ook altijd wanneer je nog niks hebt ontvangen.

In aanloop naar de Bieb Academy zullen we je per e-mail op de hoogte houden van het programma.

Hoe kom ik er?

Met het ov: Met de trein kunt u uitstappen op station Almere-Centrum. Loop de stationshal uit en de winkelstraat in. Na ongeveer 10 min. lopen loopt u recht tegen de nieuwe bibliotheek aan.

Met de auto: Er zijn diverse parkeergarages in de nabije omgeving met ca. 5 minuten loopafstand.

Parkeerplaats Stadhuis Almere | Stadhuisplein 2, 1315 HT Almere |  Bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

ParkBee De Landdrost | Landdroststraat, 1315 Almere | 5 minuten loopafstand.

Wordt het evenement vastgelegd?

Bij dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je deelneemt aan de Bieb Academy geef je de organisatie toestemming om beelden te gebruiken voor communicatiedoeleinden. We gaan selectief en integer om met het gebruik van foto’s en video’s in publicaties achteraf.

Kan ik online deelnemen?

Vanwege het interactieve karakter van het evenement zal er geen livestream beschikbaar zijn.

Contact

Vragen? Opmerkingen? Tips? Laat het ons weten!