Flipping the classroom

Flipping the classroom

Flipping the classroom staat voor een bredere innovatie in het delen van kennis. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om opnieuw na te denken over de manier waarop we willen leren. De noodzaak om kennis alleen te delen als leerling en docent fysiek in dezelfde ruimte zijn, is verdwenen. Voor een flipped classroom is video cruciaal. De leerling krijgt zo de mogelijkheid om de instructie van de docent in eigen tijd en tempo meerdere malen te bestuderen.
  • Leren
  • Doen
  • Ervaren
1 dagdeel
Op school of op locatie
€ 250 per deelnemer

Inhoud

In de training wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Het hoe en waarom van flipping the classroom.
  • Voorbeelden uit de praktijk: Hoe gebruiken docenten flipping the classroom al op dit moment? ICT-toepassingen die hierbij nodig zijn, zoals screencasts, interactieve video’s, delen van video’s.
  • Hoe weet je als docent welke leerling jouw video-instructie bekeken en begrepen heeft?
  • Welke stappen zet je om met flipping the classroom te kunnen beginnen?

Je gaat naar huis met een duidelijke hand-out, met daarin de belangrijkste informatie op een rijtje.

De training nader bekeken

De technologie waarmee (instructie) video’s te maken zijn, is de afgelopen jaren zeer toegankelijk en betaalbaar geworden. De focus van de creaties komt daarmee te liggen waar hij moet liggen: bij de inhoud van de video’s en de manier waarop deze het leerproces kunnen verbeteren. In deze workshop voor zowel basisschool als voortgezet onderwijs docenten, krijg je les van een ervaren producent van instructievideo’s in het ontwerpen, produceren en delen van je eigen video’s. Je leert om in korte tijd de juiste ICT-toepassingen te gebruiken en denkt na over verschillende manieren waarop je de video’s in je onderwijs kunt gaan gebruiken.

Scope

Video is een fantastisch presentatiemiddel om leerlingen zelf kennis te laten creëren vanuit de gedachte van Aristoteles: “hij die doceert, leert zelf het meeste!”. Het maken en delen van instructievideo’s leer je het beste door er zelf eentje te maken. Het doel van deze workshop: hands-on aan de slag!

Vraag informatie aan:

Contact

Vragen? Opmerkingen? Tips? Laat het ons weten!