Alle leerlingen bij de les

Alle leerlingen bij de les

Uw stof uitsluitend presenteren uit een boek is geen aanpak die de leerling in de 21e eeuw zal laten warmlopen voor je materie. Met de inzet van ICT en nieuwe tools kun je de lesstof op een aansprekende manier over de bühne krijgen. Je maakt in de training kennis met een aantal programma’s die je kunnen helpen om op een andere manier les te geven. Je kunt zelf aangeven met welke programma’s je na afloop nader kennis wil maken.
  • Leren
  • Doen
  • Ervaren
1 dagdeel
Op school of op locatie
€ 250 per deelnemer

Inhoud

Mindmappen

Online mindmappen met iMindMap en ideeën ordenen. Handig om ter plekke in de klas te gebruiken!

Symbaloo

Met Symbaloo leren je leerlingen en jij een startpagina te maken, geheel naar eigen smaak: een verzameling van de favoriete websites.

Padlet

Een online prikbord waarop je snel materiaal kunt zetten om te gebruiken in de les. Zoals ze zelf zeggen: “We give you a blank wall. You put anything you want on it, anywhere.”

YouTube

Youtube kent veel (nieuwe) interactive elementen. Het is meer dan een video-zoekmachine.

Prezi

Met Prezi, een nieuwe manier van presenteren, kun je online (samen)werken aan je presentatie. Je verwerkt beeld en geluid, en combineert het met dynamische dia’s waarop je kunt inzoomen of uitzoomen in een ritme dat je zelf kiest.

Nearpod

Met dit programma benut je het digibord en iPads op hetzelfde moment. Je presentatie wordt synchroon getoond en het publiek heeft een ‘stem’ door de interactieve opdrachten (zoals stemformulieren en vragenlijsten) in te vullen.

Kahoot!

Kahoot! is een onderwijsplatform uit Noorwegen. Kahoot! werkt met multiple choice-quizzen genaamd kahoots. Gebruikers hoeven niet geregistreerd te zijn om aan een kahoot deel te nemen, maar er is wel een registratie vereist om zelf kahoots te maken.

Mentimeter

Wil je lesgeven op een hoger niveau? Dan biedt Mentimeter een manier voor publiek en docent om direct te communiceren, onder meer met behulp van mobiele telefoons, tablets en stemformulieren.

Socrative

Dit is een interactief systeem waarmee je leerlingen stimuleert om reacties te geven op de stof met behulp van hun laptops, smartphones en tablets.

Vraag informatie aan:

Contact

Vragen? Opmerkingen? Tips? Laat het ons weten!